Solfjäderstadens damer föll i sudden i den avgörande kvalmatchen mot Hovslätt. Så nära var de att uppnå målet att ta steget upp i allsvenskan.

LÄS MER:Grymt slut för SolfjädernNu rustar de för att komma än starkare till nästa säsong. I veckan hölls den sista av två testträningar där de haft sju spelare på plats för provspel.

Tre av dem spelade den gångna säsongen i SSL med Linköping. Men vilka dessa är vill sportchef Henrik Winskog inte avslöja.

– De vet ännu inte hur de ska göra och de vill inte gå ut med att de har varit här och det får vi respektera, säger Winskog.

Han hoppas dock på att kunna knyta upp någon eller några av de som var på plats till kommande säsong.

– En av de som varit med är redan kontrakterat och här bara för att det är roligt. De andra ska vi prata med och vi hoppas på att göra klart med ett par stycken av dem i alla fall, säger Winskog.

Vad kan ni erbjuda tidigare SSL-spelare för att gå ner och spela division 1 med Solfjäderstaden?

– Det vi kan trycka på är att vi är en bra förening som satsar lika mycket på dam- och herrsidan. Och att vi har ett klart uttalat mål att vi ska satsa. Vi ska bara upp nästa säsong, säger sportchefen.

Av den befintliga truppen så har är det bara Jonna Henrichsen som meddelat att hon kommer sluta. Detta beroende på den knäskada hon dragits med under flera år.

– Det var bara en bonus att hon kunde spela med oss i år. Sen kommer Mariana Männistö att komma tillbaka, även om det kommer dröja en bit in på säsongen. Så det ser bra ut, säger Winskog.