– Fantastiskt skönt. Det var knappt att vi hann spela färdigt innan det blev mörkt, men som tur var klarade vi det, sa Linköpingskillen.

Efter succén med en femteplats i spanska stortävlingen i Madrid i förra veckan började det inget vidare för Henric Sturehed i nästa uppgift på Europatouren. Efter första dagens spel i Rabat återfanns han långt ned i resultatlistan och med lång väg att vandra för att klara kvalgränsen.

– Man kan väl säga att jag spelade bättre än vad resultatet visade. Det var ändå inte så illa och gjorde att hoppet fanns kvar, sa han.

På fredagen startade han sent och med fem hål kvar att spela såg det fortsatt tufft ut. Då kom insatserna som rädddade fortsatt spel i helgen i den marockanska huvudstaden.Sturehed noterades för inte mindre än tre birdies på de fem avslutande hålen efter bland annat två slag i på både 14 och 17.

Det innebar till slut 69 slag på rundan, totalt ett över par, delad 34:e plats – och klarad kvalgräns med ett par slags marginal.

– Jag puttade lite bättre på andra rundan och hade mer marginaler med mig. Stundtals spelade jag riktigt fin golf. Skönt att hamna på rätt sida och få spela vidare, sa han.

Fortsättningen?

– Bara att försöka att göra det så bra som möjligt. Sen får vi se hur långt det räcker. Det är svårt att klara riktigt låga resultat på den här banan, samtidigt som det är lätt att tappa slag. Men det kan gå fort åt båda håll.

Leder tävlingen gör spanjoren Alvaro Quiroz, som är ensam om att sju slag under par.