Solen strålade runt målområdet i Skänninge och klassiska Skänningeknixen, där gott om folk samlats för att se säsongens första rallytävling i länet.

John Stigh kisade och sa:

– Kul med så mycket folk, och en riktigt rolig tävling att köra dessutom. Man känner hur adrenalinet pumpar när man är igång.

Det var 11 år sedan John Stigh satt bakom ratten i en rallytävling senast. Skänningeknixen innebar starten på en satsning som ska ta Stigh och sambon Fia Pettersson runt om i Sverige i jakt på framgång i Svenska rallycupen.

– Så är det tänkt. Idag är jag med mest för att känna hur bilen fungerar, Svenska rallycupen börjar i Karlstad den 13 maj.

Målsättningen?

– Topp tre är målet, annars kan man lika gärna vara hemma.

John Stigh är annars mest känd som mångårig kartläsare till bland andra Jimmy Joge, men suget efter att själv få köra har funnits där. Stigh/Pettersson ska tävla i klassen Volvo original.

– Bilen är både billigare och enklare, det blir inte lika mycket skruvande som tidigare. Jag vill göra det här på mitt eget sätt, sen har sambon tjatat också, säger John Stigh.

Efter en något tveksam förstasträcka i Skänningeknixen blev han mer bekväm allt eftersom och på tredje och sista specialsträckan var han riktigt snabb. En total femteplats blev det i klassen. Rolf Grybb/Josefin Ingvarsson från Hässleholm var en av förhandsfavoriterna före tävlingen och infriade förväntningarna genom att vinna totalt. Kvarnvingarnas Daniel Wall var bäst av de lokala förarna, tillsammans med kartläsaren Lina Jonasson blev det en femteplats.