– Men det är härligt att vara här, säger Vadstenatjejen efter att ha avslutat säsongen i franska ligan med sitt Montpellier.

Hon var måldrottning i Vadstena GIF och blev måldrottning i Linköpings FC. Plus måldrottning i ungdomslandslag och målskytt i damlandslaget.

Även när proffslivet börjat i Frankrike har 21-åringen gjort mål. Sju blev det i serien där Montpellier slutade tvåa, vilket betyder Champions league-spel.

4–0 blev det i avslutningsmatchen mot Rodez på torsdagen.

– En jättebra säsong. Målet var att ta sig till CL, så det känns bra, säger Stina.

Blackstenius har fått mycket speltid och fått ta mycket ansvar. Det har gått bra direkt, även om det varit en stor förändring att flytta utomlands.

Språket exempelvis har hon inte fått så bra koll på, trots lektioner en gång i veckan. Tränaren pratar franska och fotbollsspråket går hyfsat att förstå, men det är värre utanför banan.

– Det är ett jättesvårt språk att förstå i vardagen, tycker Stina.

Montpellier har lagavslutning på söndag och på tisdag kommer Stina hem till Vadstena och Linköping för en veckas ledighet.

Efter det väntar landslagslägret inför EM 5–14 juni, med matcher i Göteborg och Växjö. En förberedelse inför EM i Holland i juli.

Trots succé i exempelvis OS i Rio känner sig inte Blackstenius på något sätt given när EM-truppen ska tas ut.

– Det är öppet om platserna. Det är konkurrens, många forwards som gjort bra ifrån sig, säger Stina Blackstenius.

Vadstenatjejen har följt sin moderklubb VGIF i ettan lite på avstånd och är imponerad av vad hon sett och läst.

– Jag tror laget kan vara bland de tre bästa, säger landslagsforwarden.