Stjärnan lämnar Libk – för konkurrenten

Max Wahlgren har saknats i Linköping IBK:s fem senaste matcher. Nu står det klart att stjärnforwarden lämnar – för konkurrenten FC Helsingborg.

Max Wahlgren har gjort sin sista match i Libk-tröjan.

Max Wahlgren har gjort sin sista match i Libk-tröjan.

Foto: Peter Jigerstrom

Innebandy2019-11-22 15:03

– Max har haft en kämpig säsong. Även socialt, med flickvännen boende i Skåne. Så vi kände att det här var den bästa lösningen för båda parter, säger tränaren Johan Astbrant.

Profilstarkt nyförvärv och poängkung, med 52 poäng på 32 matcher, förra säsongen.

Men under början av årets säsong har väldigt lite stämt för Max Wahlgren.

Tyngsta säsongsstarten i karriären är knappast en underdrift för 28-åringen som bara mäktat med ett mål på de sju matcherna han spelat hittills. Att jämföra med de fyra senaste SSL-säsongerna där han snittat över en fullträff per match.

– Klart vi hade önskat att fått ut mer av honom. Det var en spelare vi värvade in för att komma högt i poängligan, fortsätter Astbrant.

Johan Fredriksson, sportchef i Libk, berättade tidigare i veckan för Sporten att det varit sjukdom och ljumskproblem som hållit poängkungen borta ifrån spel. Oavsett vilket är det nu klart att konkurrenten Helsingborg blir nästa klubbadress för Max Wahlgren.

– Jag har inga personliga åsikter i vart han går, eller att Helsingborg är platsen över oss i tabellen. För mig är det viktigaste att vi gör det bästa av den gruppen vi har här, säger Astbrant.

Letar ni ersättare?

– Det är inget vi jobbar aktivt med, även om vi har ögon och öron uppe. Marknaden är väldigt liten och vi har valt en inriktning med våra unga spelare där vi vill bygga något hållbart på sikt.

Libk möter Höllviken under lördagen och mönstrar där samma trupp som mot Kalmarsund senast.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!