Innan första matchen ens är spelad är det tydligt att de två tränarna försöker få den andre ur balans.

I senaste delen av innebandypodden Plastpodden av Lars Lindberg, bland annat kommentator i TV4, så svingas det friskt mellan de två profilerna.

Nordén:

Artikelbild

| Johan Astbrant menar att Växjös tränare Niklas Nordén är mästare på att påverka domarna.

– Astbrant är som en kopieringsmaskin. Det är lite roligt att han försöker kopiera samma snack som Faluns tränare Thomas Brottman hade inför SM-finalen, där han menade att jag försöker påverka domarna. Nu vet ju alla att Astbrant själv är den tränare i SSL som lägger mest tid i domarrummet.

Astbrant kontrar:

– Jag har bara varit i domarrummet en enda gång och det var tillsammans med Nordén vid en match här i Linköping förra säsongen när han ville gråta ut. Han kastar ordentligt med sten i sitt glashus när alla vet att han är den som bäst i serien på att försöka manipulera domarna, bland annat genom att skicka klipp till dem på alla möjliga situationer. Han är helt outstanding på det där, fråga vilken tränare som helst i SSL. Det är nåt sätt de har där nere i Växjö tydligen.

Även när det gäller lagens slagstyrka är Niklas Nordén tuff.

– Jag är helt övertygad om att vi kommer vinna det här. Det kommer absolut inte gå till sju matcher så att de har någon fördel av hemmaplan i den sista och avgörande. Jag tror möjligen att Linköping kan ta en match, om de har flyt, men inte mer.

Astbrant säger:

– Jag bryr mig inte alls om vad han tycker utan lägger all min fokus på vårt eget lag och det sätt vi ska spela för att vinna den här matchserien. Men det kommer säkert bli hett på många sätt, båda lagen har spelare som lever upp när det blir matcher som handlar om att vinna eller försvinna. Om det dessutom finns två tränare som skapar rubriker är det bara kul.