– Bedrövlig insats. Spelar vi så här i premiären mot Växjö kommer vi att få stryk så att det sjunger om det. Då har vi inte en chans. Att förlora två perioder mot det här motståndet. . . det är ruttet, sa Astbrant.

Han såg förbannad ut.

Libk genrepade inför nästa veckas SSL-start med att lätt slå allsvenska AIK med 9–5 i Sporthallen. Stockholmslaget fastnade i E4-trafiken, blev kraftigt försenat till Linköping och hann knappt värma upp innan det var dags för spel.

Artikelbild

Det märktes.

Libk gjorde mål i första bytet och följde upp med ytterligare några snabba fullträffar efter deti. Kedjan med Martin Karlsson, Yousif Touma och Adam Zetterström (bäst på plan!) hade bäst fart från start och visade vägen.

Det var 6–1 efter en period och fortsättningen blev betydligt mer avslagen.

Eller rättare sagt: den blev inte alls.

– Vi ville inte springa och vi ville inte försvara. Det var så bekvämt att det var pinsamt. Det är bara att titta på vilka spelare som gjorde mål och poäng. Många av de andra stod ju bara still, sa Johan Astbrant.

Är du orolig eller mer irriterad?

– Nja, är det något som bekymrar mig så är det att våra spetsspelare inte alls levererade. Det var likadant i förra matchen.

Annars handlade en hel del av snacket om det pressmeddelande som tidigare under fredagen skickades ut av elitklubbarnas organisation Föreningen Svenska Superligan (FSSL). En konflikt rasar inom svensk innebandy där klubbar hotar att bryta sig ur förbundets liga och starta en egen. ”Vi har nått vägs ände”, skriver FSSL:s ordförande Krister Kalte och menar att förbundet ”motverkat utvecklingen och hindrar klubbarna från att stärka varumärket och öka intäkterna”.

Diskussionerna har pågått under en längre tid och Libk ställer sig helt bakom protesten.

– Vi har ett nytt möte på måndag och vi får se vad som händer då. I övrigt har jag inte så mycket mer att tillägga utöver det som sägs i pressmeddelandet, säger Christer Kindvall, som är Libks representant i frågan.

Målen mot AIK: Yousif Touma 2, Adam Zetterström 2, Matej Jendrisak, Oskar Seth, Martin Hovlund, Max Wahlgren, Fredrik Nyholm.