– Det är svårt att analysera den här matchen så här direkt efteråt. Jag måste nästan titta på den en gång till, i lugn och ro.

Tränaren Johan Astbrant stod i korridoren utanför omklädningsrummet och försökte samla tankarna efter 2–6 mot Falun i den andra semifinalen.

Efter vinsten borta senast hade Libk chans att på hemmaplan skaffa sig ett ordentligt grepp om en finalplats i Globen den 21 april.

Artikelbild

Så blev det inte alls.

Istället var det Falun som var betydligt effektivare på sina chanser och kvitterade matchserien.

Astbrant igen:

– Jag tycker ju att vi gör en bra match. Grabbarna ska vara stolta över det de presterar där ute. Vi skapar exakt lika många situationer som i förra matchen, skillnaden är bara att deras effektivitet är bättre än vår den här gången. Vi gör några individuella misstag där vi blir straffade med mål och så får vi inte in bollen när samma läge dyker upp för oss. Ungefär så.

Artikelbild

Han fortsätter:

– Men det är spännande att se att vi hänger med världens bästa lag och till och med har satt så mycket griller i huvudet på dem att de backar hem mot oss. Det skickar för mig bra signaler, att vi är farliga.

Artikelbild

Kan man säga att det här på nåt sätt ändå var ett bra sätt att förlora på? Ni blir ju inte utspelade?

– Bra och bra. Jag förstår din fråga, både ja och nej. Man vill ju alltid vinna varje match men vi gör en riktigt bra fajt där marginalerna var emot oss. Så på det sättet, ja kanske var det ett bra sätt torska på. Om det nu finns nåt.

I den här matchen tvingades Libk klara sig utan Martin "Marre" Karlsson som kastade in handduken på matchdagen med magsjuka. Det är ytterst tveksamt om han kommer till spel i nästa match, på fredag.

– Det är inget att skylla förlusten på, absolut inte, för de som kom in och spelade gjorde det riktigt bra. Men vi tappade en spelare som står för mycket av det vi vill ha, med tufft försvarsspel och styrka.

Gustav Fritzell gjorde det ena av Libk:s två mål. Efteråt var han inne på samma linje som sin tränare.

– Om vi hade bra utdelning första matchen hade de det idag. Att skapa så mycket lägen som vi gjorde i de två första perioderna och ändå ha en nolla på resultattavlan, det var tungt. Jag själv hade några lägen som jag borde gjort mål på, men gör man inte det blir det svårt att vinna.

Vad känner du efter 1–1 i matchserien?

– Det är två jämna lag som bjuder på bra och spännande matcher med tufft och ärligt spel. Så det är riktigt kul att spela.

Att bortalaget vunnit båda, överraskar det?

– Nej, egentligen inte. Båda lagen är så bra att det inte spelar någon roll var matcherna spelas.