Och ungefär som vanligt de senaste åren körs tävlingen på en och samma sträcka som förarna ska klara av tre gånger. Den är 3 kilometer lång, består av 90 procent grus och alla tre tider räknas.

– Jag tycker att vi fått till en bra och utslagsgivande bana, säger Berndt Carlsson i organisationskommittén. Dessutom ser det ju ut att bli bra väder, vilket betyder att underlaget kommer hålla bra.

Hela 99 förare är anmälda till tävlingen, max var 100, och frågan är om hemmaföraren Jocke Längberg, LMS, kan försvara sin titel i sin Mitsubishi EVO VII. Han lär få tufft motstånd från sex andra fyrhjulsdrivna bilar, men också från flera specialister på den här typen av rallytävling från den tvåhjulsdrivna klassen.

Förutom rallybilarna kommer ett antal crosskartbilar till start för en egen tävling i tävlingen.

– Det är kul att kunna bjuda publiken på ännu mer underhållning, säger Berndt Carlsson. De här bilarna är väldigt snabba och roliga att titta på. Det ska bli intressant att se hur de tar sig an vår bana.

Sviestadträffen ingår i den östgötska RS-serien, som andra deltävling. Skänningeknixen för en vecka sen var den första och efter den leder Rolf Grybb från Hässsleholm före Mikael Stark från Tjust MK.