Det var Borås som tog tag i målskyttet från start och gick upp i en 2–0-ledning efter drygt tio spelade minuter. Men KFUM både reducerade och kvitterade innan halvtidsvilan. Målskyttar var Mohammad Amiri och Karl-Anton Pettersson.

– Vi gör en fantastiskt bra match fast att vi åkte dit med en hel del skador. Vi var en tunn trupp på åtta man, men var ändå med hela matchen, säger KFUM:s tränare Kim Gama.

Sedan började ställningskriget. Borås gick upp i ledningen på nytt men Karl-Anton Pettersson satte sitt andra mål i matchen. KFUM hade sedan chansen att gå upp i ledningen genom att bli tilldömda en straff, men den missades. Istället gick Borås upp i ledningen – igen. Därefter kvitterade KFUM – igen. Till sist blev också Borås tilldömda en straff. Irfan Delimedjac hade kylan för att sätta bollen från tio meter, som blev det sista målet i matchen.

– Defensiven är riktigt bra och vi skapar chanser i både första och andra. Killarna gör ett fantastiskt jobb och jag tycker inte att Borås förtjänade att vinna. Tyvärr är det marginalerna som avgör när de sätter en straff på tio meter i slutet, säger Gama.

Vad behöver ni tänka på till nästa match?

– Det är mycket som jag är nöjd med trots att vi förlorat. Det märks på matchtempot och i situationerna i matcherna att det börjar falla på plats redan nu. Det vi behöver är en full trupp där vi kan rulla på alla spelare. Det är det som gjort den största skillnaden i de första matcherna. Spelarna har behövt vara en längre tid på planen än vad de är vana vid, och då kommer tröttheten.