Förra veckan debuterade 27-åringen på Europatouren men lyckades inte klara kvalgränsen efter två dagars spel på Mauritius. Men i Joburg open på Randpark golf club i Johannesburg började det betydligt bättre. Eller vad sägs om en förstarunda på 67 slag, fyra under par och på en delad 22:a plats i resultatlistan?

Med beröm godkänt.

– En bra dag på jobbet. Slår du långt och rakt är mycket vunnet och det gjorde jag, sa han belåtet.

Landerydsgolfaren gick ut tidigt på torsdagen och noterades för tio par, sex birdies och två bogeys.

En kanonstart som ger jätteläge att få spela alla fyra dagar i Sydafrika.

– Skönt att efter tävlingen senast komma tillbaka och inleda bra här. Viktigt också att få avsluta med två birdies för att få en riktigt bra känsla med sig till nästa runda. Det var en bra runda, men absolut inte perfekt. Du vill alltid att varje putt ska sitta, men tyvärr fungerar det inte riktigt så, sa han.

Tävlingen i Sydafrika – med 240 spelare i startfältet – avgörs på två banor där spelarna inleder med en runda på vardera bana.

– Den som jag spelade på idag är något längre, men det är ingen jätteskillnad. Spelar man bra, så spelar man bra. Oavsett bana. Det har kommit en hel del regn här, men det är verkligen fantastiskt bra förhållanden. Om än ganska svårt, med smala fairways och höga ruffar, sa Henric Sturehed, som efter avslutad runda dröjde sig kvar på banan och slipade på de detaljer som inte riktigt fungerade.

Runt lunch på fredagen slår han ut på andra rundan.

– Det gäller att komma ut med samma energi. Då kommer det att bli bra, sa han.

Toppar tävlingen gör sydafrikanen Keenan Davidse på 63 slag, före en sextett spelare på 64.