– Det är tråkigt att laget inte finns. Men det här är ju en succéturnering som jag hoppas kan bli fler gånger. Det kan tända igång det, säger spelaren Jesper Bruseby, med i laget "Benkrossarna" i internturneringen.

Gammalkils IF är en traditionstyngd förening. Med upptagningsområde i Gammalkil och Nykil har klubben funnits sedan 1932. Arenan Norrgårdsängen ligger från kyrkan sett intill vägen söderut mot Ulrika.

Som bäst i historien har herrlaget spelat i division 5 och ett år var grabbarna i final i Östgötacupen.

Artikelbild

| Förbrödring och glädje under internturneringen i femmannafotboll. 40 spelare var med, vilket visar att det finns hopp för fotbollen i Gammalkil.

Nu är det lite på dekis i bygden, när division 6-laget fick läggas på is på grund av spelarbrist efter förra säsongen.

Hopp om framtiden finns dock, med en fotbollsskola där barn spelar sammandrag och med ett kombinerat flick- och pojklag för tioåringar. Ungdomsverksamheten och eldsjälar ser till att Norrgårdsängen sköts.

Ett nytt grepp för att skapa liv var helgens femmannaturnering där sju lag med namn som Dream team, Skänninge Bois, Silverrävarna, Pelés pojkar, Benkrossarna och Lirarna möttes under trivsamma former.

Det var viktigare att umgås och att lira än att vinna.

Artikelbild

| Serveringar fanns kring småplanerna på ett regnigt Norrgårdsängen i helgen. En glesbygdsarena som lever vidare.

En damspelare var dessutom med, nyinflyttade Therese Harlén som tidigare spelat division 1-fotboll med Eskilstuna United.

– Jätteroligt att spela och ett roligt initiativ, säger Therese som bott i Gammalkil i två och ett halvt år.

Artikelbild

| Per Johansson är en av ledarna kring fotbollen i Gammalkil.

Per Lazarus var lagledare i sexan i fjol och han hoppas förstås att Gammalkil kan synas i ÖFF:s seniorserier och tabeller snart igen.

– Vår storhetstid är ganska långt tillbaka, men jag är överraskad att vi fick ihop sju lag här. Skitroligt, säger Per Lazarus när regnet öser ned över bygden och Norrgårdsängen.