35-årige Pär Arlbrandt hade en lång och fin ishockeykarriär. Den avslutades på bästa sätt då han fick vinna sitt efterlängtade SM-guld förra våren, då HV71 besegrade Brynäs i en högdramatisk finalserie.

Nu ska Arlbrandt återigen tävla med ett lag, men i en annan sport: Super Lambo i division 5 västra.

– Jag har alltid gillat fotboll och nu när jag har slutat med hockeyn passar det här perfekt som en kul grej. Jag kände några i laget som frågade om jag ville komma och testa, på den vägen är det, säger Pär Arlbrandt och lägger till:

– Det ska bli fantastiskt roligt. Vi tränar bara en gång i veckan tror jag. Men när det väl är match – då vill man vinna. Det är ett skönt gäng i laget.

Det återstår visserligen att se vilken kvalité Arlbrandt håller på gräset. Men det finns anledningar för Super Lambo att hoppas på en supervärvning.

– Jag var bättre i fotboll än hockey som ung skulle jag säga. Det var väl att HV71 var mycket bättre än J-Södra på den tiden som avgjorde till hockeyns fördel för min del. Det var mycket mer drag kring hockeyn, säger Pär Arlbrandt.

Vilken position som Arlbrandt kommer att husera på återstår att se, han berättar att han spelar där det finns plats.

– Jag skulle inte kunna leva utan idrott höll jag på att säga. Det kanske är lite för drastiskt, men att idrotta är så otroligt kul med sammanhållningen och allt annat, säger Pär Arlbrandt som blickar fram mot seriepremiären 21 april borta mot Stjärnorps SK.

Formen är god?

– Det märks. Jag har spelat ganska mycket olika bollsporter senaste året. Rent fysiskt är det bra.

Det blir 10–15 baljor i år?

– Haha. Det vet jag inte. Någon hoppas jag kunna peta in i alla fall.