Det var ett Södertelge som började otroligt starkt som syntes på planen. De bollar som LVC vann var på grund av bortalagets misstag. Men på grund av just misstagen i början kom Linköping ikapp och det blev ett jämnt set.

– Vi fick ingen servpress på dem alls i första set och vi kändes lite loja. Men vi hade ändå en positiv känsla in i andra set eftersom det blev så tight som det vart i slutet. Vi nötte igång sakta men säkert, säger LVC:s tillfälliga coach Henrik Johansson.

Södertelge vann ändå först set – men sen var det LVC som tog hem tre raka och vann relativt säkert.

Artikelbild

– De fick en av deras nyckelspelare skadad och de tappade sitt spel. De höll inte skärpan. Jag har sett det förut hos Södertelge att de spelar bra men sedan tappar det, säger Johansson.

I nuläget är det Albin Eriksson som står som som spelande huvudtränare. Henrik Johansson kommer inte gå in och ta över ansvaret, men hjälpa till så mycket han kan.

– Jag har sagt till Albin (Eriksson) att jag ställer upp de gånger jag kan. Vi tar det lite match för match. Jag känner laget innan och utan och känner mig bekväm med att stå på sidan. Sedan har de ett lite annat tänk än vad jag är van vid från min tid. Redan förra året börja laget att spela med mer kraft och med lite mindre huvud. Nu är det lite mer pang pang, vilket för sig är roligare för publiken, säger Johansson.

Är du inte sugen på att spela då?

– Det var länge sedan. Det var 2013 eller 2012 jag var på en plan senast. Nu har jag mest ont överallt. Man måste tänka sig för när man går på toaletten på morgonen och när man kliver upp ur sängen. Du måste gå som en pingvin för att inte få kramp eller något. Jag börjar bli riktigt gammal, säger Johansson och skrattar.