Svagt genrep av Libk "Det var mellanmjölk"

Genrepet mot Sirius gav Libk:s tränare Johan Astbrant en del att fundera på. "Det har tyvärr sett ut så här i många matcher".

Adam Zetterström hade ett par heta lägen mot Sirius, men det blev inget mål.

Adam Zetterström hade ett par heta lägen mot Sirius, men det blev inget mål.

Foto: Peter Calén

Innebandy2019-09-15 16:44

1-5 hemma mot Sirius. Det var inte det besked Astbrant ville ha inför premiären borta mot Jönköping om en dryg vecka.

– Min känsla är ungefär densamma som i de tidigare träningsmatcherna. Jag tycker att vi börjar bra och kontrollerar spelet men blir svagare ju längre matchen går.

Han fortsatte:

–  Att vi släpper in fem mål är kanske inte så mycket att säga om. Men att vi bara gör ett framåt får bara inte ske.

Olle Abrahamsson blev lagets ende målskytt, i power play. Men då stod det redan 0-5 och matchen var förlorad för länge sen.

Och ska sanningen fram såg det inget vidare ut under andra halvan av matchen. Om inte målvakten Andreas Blom storspelat och svarat för flera superräddningar kunde förlusten blivit ännu större.

– Men samtidigt har vi väldigt många lägen framåt som vi inte gör mål på. Det bekymrar mig. Vi är inte tillräckligt giriga framför mål.

Orolig?

– Orolig är kanske ett starkt ord, däremot måste vi se lite allvaret i det här. Vi pratar hela tiden om att hitta rörelse och fart i spelet men när vi kommer ut på golvet så blir vi ofta helt stillastående och löper inte för varandra. Det måste vi hitta en lösning på under kommande vecka.

Det var inte det här genrepet du ville ha?

–  Så är det ju. Det känns som vi hade behövt den inställda matchen mot Mullsjö i onsdags och sen den här att finslipa på. Nu får vi göra det på träningarna istället och det blir inte samma sak. Vi ska inte skylla allt på det, men klart är att vi måste hitta en ekvation som löser våra bekymmer.  

Libk föll i genrepet mot Sirius med 1-5 och Felix Lanver fick kliva av planen mållös.
Libk föll i genrepet mot Sirius med 1-5 och Felix Lanver fick kliva av planen mållös.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!