LÄS MER: Så var den dramatiska matchen

LÄS MER: Duon tillbaka i Piraterna

– Det är som det är. Vi gör mycket bra men förlorar. Tufft, suckar Piraternas lagledare Fredrik Staaf efter matchen.

Artikelbild

Det blev inte riktigt som han och laget hade tänkt sig. Eller kanske blev det som de tänkt sig, men det räckte inte ändå.

Första heatet slutade 3–3 och det blev en jämn matchinledning. Detta var talande för hela kvällen, som bjöd på en riktig rysare till elitseriematch.

I fjärde heatet ryckte hemmalaget ifrån något när Jonas Davidsson och Niels-Kristian Iversen körde hem en femetta, men Dackarna tätade till igen ganska snabbt. Så fortsatte det fram och tillbaka några gånger.

Under kvällens gång blev det allt tydligare hur viktigt det är för Piraterna att ta så många poäng som möjligt. Både i matchen och resten av säsongen i allmänhet.

Artikelbild

Lejonen, en av konkurrenterna i slutspelskampen, inledde nämligen sylvasst hemma mot Indianerna och hade artonpoängsledning efter 7 heat. Samtidigt körde Smederna jämnt borta mot Masarna och såg ut att kunna gå mot minst en poäng.

På Probaco Arena var det fortsatt spännande i det som mer och mer började likna en måstematch för Piraterna. Bortalagets Maciej Janowski och Piotr Pawlicki körde in en femetta i heat 9. Det gav en fyrapoängsledning till Dackarna, men Piraterna täppte till med en femetta från Iversen och Przedpelski.

Artikelbild

När bara de två nomineringsheaten återstod var Piraterna återigen i ett underläge på fyra poäng.

Lagledarna Fredrik Staaf och Jerry Bengtsson valde de för dagen fyra starkaste förarna till de sista två heaten. Michelsen och Iversen i det ena, Huckenbeck och Przedpelski i det andra.

Artikelbild

Det såg också ut att gå vägen. De två danskarna tog hem en säker femetta i näst sista heatet. Med ett återstående heat var alltså ställningen lika, 42–42.

I sista nomineringsheatet körde Janowski och Dudek, två av världens absolut bästa speedwayförare, för Dackarna. Då räckte inte hemmalaget till och förlorade med 5–1.

Artikelbild

Lagledaren Fredrik Staaf var besviken när han summerade kvällen.

– Idag räckte vi inte till tyvärr. Vi får buga och bocka för ett bättre lag.

Artikelbild

Samtidigt kunde han se en del positiva delar också.

– Vi gör en bra kämpainsats och ger allt. Det är svårt att ta poäng i elitserien, speciellt mot ett så här bra lag, men vi fick ut så mycket vi kunde. Då finns det inte mycket att göra om man förlorar ändå.

Artikelbild

Nu är läget tufft i kampen om slutspel. Lejonen och Smederna vann, vilket gör att Indianerna på 18 poäng, sju poäng upp för Piraterna, är närmaste lag att passera för att nå slutspelet.

– Vi tror fortfarande på det och ska ge allt. Tar vi tre segrar i de sista matcherna nu får vi nio poäng och är uppe på 20. Då finns möjligheten till slutspel, men det är klart att läget blev svårare i och med den här förlusten, säger Staaf.