Jo jag vet att både förare och klubb i Piraterna menar att det inte spelar så stor roll att en serieseger inte räknas. Att man kommer göra allt för att vinna ändå.

En vacker tanke.

Men elitidrotten går ut på att tävla. Hela seriesystemet bygger på att lag flyttas upp eller ner, beroende på resultat i ett antal matcher.

Därför tycker jag att Svemo återigen skjutit sig i foten och tagit ett beslut som går emot all logik.

Det är bra att klubbarnas ekonomi granskas och att man vill ha kontroll. Framförallt eftersom det verkar finnas allt för många amatörer i styrelserna som inte kan det här med budget och få ihop plus och minus.

Men säg att tre-fyra lag ansöker om att gå upp. Hur gör man då? Vem ska tillåtas, vem ska nekas? Det kunde inte Tony Olsson på Svemo svara på när jag frågade honom.

Det rätta, om man nu vill ha ett ansökningsförfarande, hade givetvis varit att det lag som vinner allsvenskan får frågan först.

Om man väljer att inte ansöka, går frågan till silverlaget. Och vill inte heller de får alla lag stanna kvar en säsong till.

En annan fråga som ingen har svar på än är hur årets säsong tas emot av publiken? De som är vana vid världsstjärnor varje match efter många år i elitserien.

Om ni frågar mig blir kvällens publiksiffra lika spännande som resultatet i matchen.