2–0 (1–0) slutade division 2-matchen i hemmalagets favör. Norrköpings näst bästa fotbollslag är något vassare än Linköpings motsvarighet.

– Tungt. Vi har lägen till 1–0, men blir straffade. Sylvia är bollskickligt och de är farliga när de får komma rättvända. De är bra över hela banan, tycker AFK Linköpings målvakt Henrik Norrman.

AFK-tränaren Jonathan Johansson var samlad efter matchen. En okej insats räckte inte.

Artikelbild

| Det var ett tätt östgötaderby i division 2 när Sylvia mötte AFK Linköping. Här tar AFK-försvaret undan bollen framför målvakten Henrik Norrman.

– Det känns ganska tomt. Vi gör en okej match, men Sylvia är seriens bästa lag. De har en spelidé och har bra fotbollsspelare. De är bättre än vi, säger Jonathan Johansson.

Inte mer än ett par hundra åskådare hade bänkat sig för match, trots att det var östgötaderby i division 2. Det var ödsligt på den arena, Östgötaporten, som hyste över 15 000 personer kvällen före när Sylvias moderklubb IFK Norrköping mötte Hammarby i allsvenskan.

Sylvia är ett farmarlag som IFK uttalat vill ha upp i division 1 och Norrköpingslaget skuggar också Dalkurds lillebröder Newroz från södra Stockholm som toppar tabellen.

AFK Linköping, lillebror till City i Linköping, befinner strax under mitten av tabellen vilket är klart godkänt som nykomling.

Artikelbild

AFK inledde piggt på Östgötaporten och hade en misstänkt straffsituation i inledningen. Mohammed Mohammad fälldes efter en fin raid och fint inspel av pigge Fabrice Junus, men domaren vinkade bestämt och avvärjande, något som irriterade AFK:s rutinerade target player Dinko Felic som varnades för protest.

Atosh Elmi hade också en farlig nick utanför för AFK i mitten av halvleken.

Artikelbild

Men även om AFK stod upp bra, med sin duktige målvakt Henrik Norrman som dirigent, var det Sylvia som hade lite mer spel och var lite vassare.

Daniel Andersson, den specielle målskytten, hade redan haft en bra chans, han styrde en boll utanför, när han sköt 1–0 efter ett fint anfall i 35:e minuten.

Artikelbild

Daniel Andersson har därmed gjort 15 mål totalt i år, vilket han toppar skytteligan i serien med.

I andra halvlek fortsatte hemmalaget att ha initiativet och skapa chanser. Men AFK kunde hålla emot med en bra defensiv.

Artikelbild

AFK kunde också sticka upp med möjligheter framåt. Dinko Felic petade fram bollen till Fabrice Junus, men då kunde Sylvias målvakt Julius Lindgren flinkt avvärja.

Det blev ganska lågt tempo i andra halvlek på konstgräset.

Artikelbild

Avgörande 2–0 kom en kvart före slutet på ett skott utifrån från Jakob Lindahl. Det var inte orättvist i en match där Sylvia var något bättre. Sylvia var en ribbträff från 3–0 på slutet.

AFK Linköping spelar nu närmast hemma mot Södertälje på lördag, medan Sylvia har Norrköpingsderby mot Sleipner på söndag. Sedan väntar cupmatch mot Djurgården veckan efter.

Artikelbild

Sylvias kamp för serieseger går vidare.

– En rolig vecka med derbyn och cupmatch, säger skyttekungen Daniel Andersson.

Artikelbild

| Daniel Andersson har gjort 1–0 för Sylvia och hemmalaget jublar. Sylvia hakar på i toppen.

Vad tar du helst, serieseger eller cupskräll mot Djurgården?

– Jag tar båda, säger Sylviaanfallaren.