Szigeti: "Vi möter inte upp fakturorna"

Motala kommun har haft ytterligare möte om Piraternas fakturor. "Alla är överens om att vi inte möter upp dem", säger Jimmy Szigeti.

Motala kommun hade ett möte på onsdagen där alla var överens om att inte möta upp Piraternas fakturor om skötseln av Dunteberget. Men kommunen vill ha på plats ett avtal för framtiden.

Motala kommun hade ett möte på onsdagen där alla var överens om att inte möta upp Piraternas fakturor om skötseln av Dunteberget. Men kommunen vill ha på plats ett avtal för framtiden.

Foto: Peter Calén

Speedway2019-10-17 13:00

Det var i måndags som Sporten berättade om att Piraterna skickat två fakturor till kommunen för två års skötsel av speedwayarenan på Dunteberget. Beloppet var på totalt 3,4 miljoner kronor.

Piraternas styrelse genom ordföranden Sven Gustafsson menade att en kommunal anläggning inte kan drivas med ideella krafter och att Piraterna haft en muntlig överenskommelse med kommunen att sköta anläggningen tills det finns ett avtal.

Men Motala kommun tillbakavisar fakturorna efter att på onsdagen haft ett möte i Piratfrågan. Både politiker och tjänstemän deltog på mötet.

– Vi har inget avtal med Piraterna. Vi har försökt få ett avtal på plats, men inte lyckats. De har skött arenan i alla tider, och det finns föreningsdrift på många anläggningar. Då får man ett skötselbidrag, säger biträdande kommundirektör Jimmy Szigeti.

Jimmy Szigeti ställer sig frågande till jämförelsen som Piraterna gör med isstadion som har kommunalt avlönade vaktmästare.

– Där är det helt annorlunda när anläggningen också används av allmänhet, skolor och förskolor, säger Szigeti.

Biträdande kommundirektören säger att fastighetsförvaltningen kommer att kontakta Piraterna för ett möte framtida avtal för Dunteberget, som det är bråttom med.

– Men sin ekonomi måste Piraterna få ordning på själv. Vi vill diskutera en framtida lösning. När kommunen köpte anläggningen var det ett stort bidrag till föreningen. Då blev det också mycket debatt omkring det, säger Jimmy Szigeti.

Karta: Dunteberget Motorstadion
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!