Det var överkörning från början poängmässigt för Hylte/Halmstad. Första set vann de med klara 25–7.

–De började riktigt bra men det gjorde faktiskt vi också. Men helt plötsligt stod det 1–7, vi spelade okej men fick inte med oss några poäng. men sedan tappade vi och spelade inte bra. De spelade stabilt medan vi blev allt osäkrare, säger LVC:s tränare Mathias Gustafsson.

Även andra set blev en uppförsbacke för Linköpingslaget där siffrorna skrevs till 25–16. Men i tredje kom LVC tillbaka och gav Hylte/Halmstad en match på nytt. Det räckte dock inte hela vägen.

– Vi fick till bra blockar mot dem och spelade som vi borde och brukar. Vi hade bättre mottagningar och det är kul att vi klara av att vara med helt i ett set. Sedan kan vi inte vara det över en hel match. De var bättre än oss, det är inget snack om saken, säger Gustafsson.

Är det någon spelare du vill höja lite extra i dag?

– Markota Matea var riktigt bra. Hon gjorde en stabil match med riktigt bra servmottagningar.

LVC ligger nu femma i tabellen och med fyra matcher kvar kommer slutspelet allt närmare.

– Några lag har knaprat in på oss men jag tror ändå att vi kan och borde hålla femteplatsen till slutspelet. Sedan får vi se om någon väljer oss eller om vi kommer att få möta fyran, säger Gustafsson.

Nu gäller det för LVC att slipa på formen inför vad som komma skall.

– Det gäller att knyta ihop säcken i vårt spel. Vi har tränat på de olika speldelarna och nu gäller det att få ihop det. Vi behöver intensifiera träningarna lite och vara tuffare. Det ska kännas att det närmar sig slutspel nu, säger Gustafsson.