Efter ett antal år i Åtvidabergs FF är det klart att 19-årige juniorlandslagsmannen söker sig vidare och uppåt i seriesystemet. Nu har han närmare två veckors träning med allsvenska Gif Sundsvall bakom sig och enligt våra uppgifter har han visat upp tillräckligt för att ha goda chanser att få ett kontrakt.

Marklunds insatser utvärderades av klubbledningen under måndagskvällen och besked väntas inom kort.

– Jag och Joel (Cedergren, tränaren) kommer att hålla kontakten under veckan för att stämma av och se hur det blir framöver, säger Simon Marklund, som gavs chansen till 90 minuters spel i träningsmatchen mot mästarlaget AIK (1–1) under den gångna helgen och fick beröm för sin insats där.

Sportchefen Urban Hagblom bekräftar klubbens intresse för Sundsvalls tidning. Problemet är ekonomin och av allt att döma måste man ut med en spelare för att göra plats för Simon Marklund eller någon annan.

- Vi måste använda kronorna rätt och kan inte riktigt säga bu eller bä än, säger Urban Hagblom.

I ÅFF har Marklund i stort sett bara spelat som offensiv yttermittfältare eller central forward, men Sundsvalls tanke är att skola honom till så kallad ”vingback” med stort ansvar för ena kanten och med mycket löpningar upp och ned. Mot AIK fick dessutom högerfotade talangen spela till vänster, men klarade sig bra.

Det som ytterligare talar för att han blir kvar är att David Myrestam är långtidsskadad och att förhandlingarna med Dennis Olsson ännu inte gått i lås. Och han tvekar inte själv om att han vill stanna.

– Jag fick en väldigt positiv bild av Sundsvall under tiden som jag var där. Det känns som en miljö där jag skulle trivas och ha bra utvecklingsmöjligheter, säger Simon Marklund till Sporten.

Gif Sundsvall slutade förra året på åttonde plats i allsvenskan.