18-åringen gjorde debut på den stora scenen i SSL-mötet med Höllviken för två veckor sedan och fick beröm direkt av tränaren Andreas Harnesk:

– Han är ett superlöfte som kan bli hur bra som helst. Man ser att det är en kille som har extremt mycket i sig när han vågar plocka fram det. Han kommer att bli en väldigt bra tvåvägsback, han behöver bara lite tid på sig, sa Harnesk då.

William Westerdahl själv säger:

– Lite överraskad blev jag när jag fick spela, jag trodde inte att jag skulle få chansen i SSL den här säsongen.

Känslan?

– Bra såklart. Det var bara att köra på och tränarna tyckte jag gjorde det bra. Det är kul att klubben vågar släppa fram juniorer och låta dom utvecklas.

Han lämnade moderklubben Berg för spel i Linköping innebandy. Först med JAS-laget och division 1 med FBC, men från och med den här säsongen är han en del av A-truppen i SSL. Utvecklingen går i en rasande takt för unge Westerdahl.

– Jag har förbättrat min spelförståelse . . . egentligen allt som har med boll att göra. I somras körde jag hårt med konditionen och styrkan, säger William Westerdahl.

Under fredagen kom också beskedet att han tillsammans med lagkompisen Oliver Liedberg är uttagen till U19-landslaget som åker till Schweiz och spelar Euro floorball tour i början på november.

– Riktigt mäktigt, att dra på sig Sverigetröjan är något man har drömt om länge. Det ska bli riktigt kul att åka iväg till ett annat land och spela, säger William Westerdahl.