Det har varit en sämre säsong än väntat för RP i division 1-handbollen – men efter lördagens 30–22 mot Farmen kom en efterlängtad andra raka seger. Två viktiga poäng för att ta sig loss från bottenträsket – mot ett lag som faktiskt återfinns något högre upp i tabellen.

– Klart att vi vill nå så högt som möjligt. Tidigare har vi varit för tveksamma och för rädda att förlora, men den här gången gjorde vi verkligen allt för varandra. Det är den känslan som du vill åt, sa Olivia Thörnholm.

Linköpingslaget dominerade klart och allra vassast var Thörnholm som var effektiv värre från kanten. 22-åringen nådde tvåsiffrigt under 60 lyckosamma minuter i Sporthallen.

– Någon miss hit och dit, men inte så många. Det gick jättebra, sa hon och skrattade.

Åtta måls försprång låter som en klar hemmaseger och var det också. Allting avgjordes under tio sällsynt lycksosamma minuter före paus när 5–4 förvandlades till 12–4.

Sen var det inget snack.

Det var 18–8 i paus och sedan höll sig differensen i stort sett oförändrad under andra halvlek.

– Möjligt att vi tidigare mer eller mindre omedvetet har påverkats av att det gick så pass bra i fjol och att vi fick kvala uppåt. Det ökade pressen på oss under hösten, sa Olivia Thörnholm.

Hur har säsongen varit?

– Det är klart att det känns när du så ofta förlorar med så lite. Men nu har vi hittat tillbaka till glädjen.

Så tredje raka nästa helg?

– Japp.

Då säger vi så.

RP:s bästa målskyttar: Thörnholm 10, Mika Thorsson 6, Jonna Libom 4 och Elin Sjöbrink 3.