Det är den obundna stiftelsen Sverige United som har haft sin årliga gala där olika föreningar och eldsjälar från hela landet har prisats.

Projektet Bollihop fick sin plats i rampljuset på Operaterassen i Stockholm när de fick det finaste priset, Guldhanden, samt 50 000 kronor.

Ella Karlsson och Sahar Khalili från Bollihop i Linköping fanns på plats för att ta emot priset av konferencieren Carolina Klüft och den tidigare statsministern Ingvar Carlsson.

Karlsson och Khalili har gemensamt grundat Bollihop, som erbjuder öppna träningar i fotboll och futsal för tjejer i socioekonomiskt utsatta områden. Verksamheten är ett samarbete mellan BK Tinnis och KFUM Linköping där aktörerna drar åt samma håll för att hjälpa en utsatt grupp.

– Inom idrotten är vi vana vid konkurrens. Klubbarna slåss om att få de bästa träningstiderna och att värva de skickligaste spelarna. Det är ovanligt att två föreningar släpper all prestige och bygger upp något tillsammans. Men Ella Karlsson och Sahar Khalili har visat att integration inte är en enkelriktad process. Genom att själva öppna upp sig för nya intryck och idéer har de gjort Bollihop till en framgångsfaktor inom svensk fotboll, säger David B Larsson, verksamhetsansvarig för Sverige United, i pressmeddelandet efter galan.