Tog JSM-medalj – i sin första sjukamp

Som en kul grej ställde Jenny Lestander upp i JSM i mångkamp – det slutade med medalj.

Jenny Lestander.

Jenny Lestander.

Foto: Peter Calén

Friidrott2019-09-16 13:31

Linköpingstjejen tillhör i vanliga fall Sverigeeliten i tresteg och längd, men gjorde under den gångna helgen sin första sjukamp när JSM avgjordes på Påskbergsvallen i Varberg. Det gick alldeles utmärkt. Lestander presterade en jämn serie där framförallt resultaten på 100 meter häck, längd, höjd och 200 meter gav bra poäng.

Till slut betydde det en andraplats i K22-klassen.

– Jag ställde upp mer som en kul grej  och för att få en sista tävling för säsongen innan grundträningen börjar, säger hon.

Talangen har just flyttat till Göteborg för att börja träna med Örgryte och någon fortsatt satsning på mångkamp är inte aktuell.

– Nej, målet är att utveckla mig ytterligare i mina huvudgrenar tresteg och längd.

I USM hade LGIF med Saga Jarhall och Noel Rudberg i 15-årsklasserna. Den sistnämnde, som nyligen blev svensk mästare i spjut, gick in i tävlingen med målet att ta medalj och inledde mycket lovande med bland annat 45,18 i diskus, vilket var personligt rekord med två meter. 

Men i ledning i det efterföljande stavhoppet landade han så olyckligt på foten att han tvingades bryta. I stället för fortsatt tävlande blev det akutbesök där det konstaterades att ingenting var brutet, men att han drabbats av en kraftig stukning med skadade ledband och ligament.

– Det gjorde riktigt ont och jag blev väldigt besviken. Det är aldrig kul att skada sig, men så klart extra tråkigt när man är i ledningen i ett SM, säger han.

För Saga Jarhall slutade SM-tävlingarna med en nionde plats i tjejernas sexkamp efter grenseger på 600 meter som avslutning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!