Det har gått bra för IBF Linköping under helgens spel i Floorball games. De tog sig hela vägen till B-final där de vann mot Sävsjö.

– De har skött sig riktigt bra allihopa. De har växt som spelare och det är kul att utveckla grabbarna till riktiga innebandyspelare. Kollektivet har gjort det riktigt bra, säger IBF:s tränare Pierre Falk.

Floorball Games är en nivåanpassad cup där IBF spelade i klassen som heter "Pojkar röd klass B". Cupen är Sveriges första nivåanpassade cup, vilket är någonting som fungerat bra och varit uppskattat även i år. I alla fall om man tror på IBF Linköping.

– Vi har kört nivåanpassningen i Östergötland i ett par år nu och det fungerar riktigt bra. Det är inget lag som har stuckit ut under cupen heller utan det har varit jämna matcher hela vägen, säger Falk och fortsätter:

– Det är ingen spelare som lär sig något av att få stryk med 10–0 och inte heller av att vinna med 10–0. Det här är mycket bättre.

För killarna i IBF har cupen varit utvecklande och för några av dem kan det bli spel i ett herrlag nästa säsong. Men ingenting är klart än.

– Dessa killar är äldst på herrsidan i föreningen just nu. Men vi kommer förmodligen att få in ett lag från en annan klubb som kommer bli vårt herrlag. Det är dock inte klart än, säger Falk.

Är dessa killar mogna för att ta steget upp på seniornivå tycker du?

– En del är det och en del är det inte. Det handlar om en mognadsprocess och det kan hända mycket under sommaren. Men jag sa det till grabbarna att de har växt från knattespelare till juniorspelare under tiden som gått.