Motala AIF bjöd på en mäktig segersång efter 2–1-segern på City Gross Arena. Johannes Ehn blev derbyhjälte efter sina två mål och det gick inte att anmärka på hans effektivitet eller kliniska avslut.

Hur Sylvia inte kunde göra mer än ett mål får förbli en gåta. Det dröjde 70 minuter innan Daniel Andersson kunde trycka in reduceringen efter inhopparen Christoffer Thapper Holters fina framspelning.

Men innan dess, och inte minst i slutforceringen, skapades det chanser så att det räckte och blev över från nästan varenda spelare.

Artikelbild

Kvitteringen uteblev dock – men inte besvikelsen efter en tung derbyförlust.

Målskytten Daniel Andersson stirrade tomt ut i luften direkt efter slutsignalen innan han försökte sätta ord på upplevelsen.

– Den mest ensidiga match jag har sett. Vi skulle ha avgjort i paus så klart. Vi spelar bra men bränner för mycket. Vi har inte effektiviteten i dag, sa Andersson efter att tagit i hand med några Maif-spelare.

Är det en bra målvakt också?

Artikelbild

– Nja, det är nog mer vår oförmåga i dag än att han är speciellt bra. Hela laget hade en massa lägen och vi ska vinna den här matchen med ett par bollar. Sen är de farliga med sina omställningar och det visste vi om. Det var deras två chanser. De var effektiva.

Sylviatränaren Kim Hellberg höll med om den matchbilden men det verkade inte störa honom. Han kom ut från omklädningsrummet och drog igång en sällan skådad hyllning till sitt eget lag.

Artikelbild

– Det måste ha varit en av de bästa offensiva insatser jag har sett i svensk fotboll i år. Det är helt allvarligt alltså, sa Hellberg.

Bara det sista som saknades då?

Artikelbild

| Kim Hellberg.

– Jag vet inte hur mycket bättre vi kan spela än den fotbollen vi visade upp där ute i dag. Vi möter ju ett bra lag, som har slagit de bästa lagen i serien, och vi spelar sån fotboll och skapar så mycket målchanser. Jag är otroligt imponerad.

Men du måste väl vara besviken för att ni inte sätter bollarna?

Artikelbild

– Det är klart det är surt, man vill ju alltid vinna. Vi är så bra att vi ska vinna alla dagar i veckan. Men jag kan bara säga att jag tycker det var så jäkla häftigt att vi var så skickliga, så bra. Vi har varit så här bra över en lång period nu och det är jäkligt häftigt att se den sortens fotboll som vi spelar. Jag undrar om det finns så många lag i Sverige som vågar spela så som vi gör. Vi spelar i division 2 och jag vete tusan om jag har sett det.

Ni kommer fortsätta vara ett topplag?

Artikelbild

– Vi kommer fortsätta spela bra fotboll, våga spela en modern och offensiv fotboll, sa Kim Hellberg.