Guzz Mearas helt överlägsen i finalen

Finalen av treåringsserien ”Sikta mot Stjärnorna” på Mantorptravet blev inte så spännande som man tänkt sig på förhand.

Guzz Mearas och Johan Untersteiner vann finalen av Sikta mot stjärnorna.

Guzz Mearas och Johan Untersteiner vann finalen av Sikta mot stjärnorna.

Foto: Magnus Strömsten

Trav2019-10-07 21:53

Ingen skugga skall dock falla på vinnaren Guzz Mearas som vann loppet på nya banrekordet 12,9a över medeldistans. 
Tre hästar var hårt betrodda i finalen, men två straffade ut sig i ett tidigt skede. Zola Key övertog ledningen efter 400 meter. Men körande Carl Johan Jepson fick inte stopp på den stora och kraftfulle valacken. Inledningsvarvet gick efter snabba 12,3 och då förstod man att det skulle komma mjölksyra i benen. Näste man att göra bort sig var Admiral As, som galopperade bort alla möjligheter i första kurvan. 

Guzz Mearas fick en perfekt resa av sin tränare Johan Untersteiner i andrapar utvändigt en bra bit bakom ledande Zola Key. På sista långsidan attackerade Guzz Mearas och i ett nafs var han ifatt och i ledningen in i slutsvängen. Segermarginalen blev hela fem längder. 
– Det blev perfekt för vår del. Ledaren blev för hetsig det såg jag. Redan 500 kvar hade vi kopplat grepp. Då var jag aldrig orolig för Guzz Mearas är både väldigt stark och snabb, berömde segerkusken. 
– Fortfarande är han dock inte helt stabil i starten och det blev att inrikta sig på att köra felfritt. Jag tycker Guzz Mearas tillhör de bästa treåringarna i kullen, ansåg Johan Untersteiner efter målgång. 

Halmstadtränaren Johan Untersteiner dominerade V64-spelet där han satt upp bakom tre vinnare. Först vann största favoriten Everton den tredje avdelningen efter ledning från start till mål. 
I loppet efter hade han en imponerande vinnare i Velegance. Stoet satt sist i fältet 700 kvar, men svepte runt konkurrenter på bortre långsidan och var i ledning redan 350 meter från mål. Fler segrar väntar den här snabba damen.

En annan vinnare som satte sig på näthinnan var Elrond i den sista V64-avdelningen. Jorma Kontio körde till ledningen tidigt men hästen blev väl pigg och inledde första varvet efter 12,9. Men trots det slog valacken inte av på takten utan vann överlägset på fina tiden 13,6am. Men bara knappt 200 000 kr på bankkontot lär Timo Nurmos valack kunna vinna fler lopp den närmaste framtiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om