Sex raka segrar för Andersson på Mantorp

Förra tävlingsdagen avslutade Mikael J Andersson med att vinna de tre sista loppen. Tillbaka på Mantorp började Färjestadstränaren med att vinna de tre inledande loppen.

Fredric Palema och Mikael J Andersson  på väg mot mål.

Fredric Palema och Mikael J Andersson på väg mot mål.

Foto: Magnus Strömsten

Trav2019-10-24 16:22

Frågan är om någon körsven i Mantorptravets historia från 1965 vunnit sex segrar i rad? 

Mycket tveksamt.

Mikaels förste vinnare var startraketen Speedy Tilly som stack till ledningen och drog i ett stenhårt tempo. Men krafterna tröt sista biten men fyraåringen höll undan på nya rekordtiden 12,3ak.

– Trots segern så är det något som stör hästen. Det här är en extremt bra häst, men han känns lite stum i kroppen sista biten, tyckte segerkusken.

En lite större överraskning var Gun Palemas i den andra V4-avdelningen. Här duellerade favoriterna Sloopy Joe och Uconn Grif, vilket bäddade för Gun Palema som bidade sin tid i tredjepar utvändigt. 650 meter från mål attackerade Mikael J Andersson med det kapable stoet och greppet kopplades i början av upploppet. 

Efter två imponerande vinnare kom sedan det allra bästa när tredje dagssegern ordnades bakom Fredric Palema. Här pressade bara Mikael J Andersson på för att nå ledningen. Första halvvarvet efter 09,4 och inledningsvarvet kom på en notering strax över 1.11. Trots den stenhårda inledningen så var Fredric Palema ensam på målfoto.

– Det kändes också som det fanns mycket sparat. Får den här hästen en vinterträning och tävling ytterligare i kroppen så tror jag det kan bli riktigt skoj nästa år, trodde körsvennen efter sin sjätte raka seger. 

Mantorps Kim Eriksson vann en dubbelseger inom V5-spelet. Först ersatte han sjuke Jorma Kontio i den inledande avdelningen bakom favoritspelade Belle Reine och så vann han även med Emma Rae i fjärde avdelningen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om