Stjernström: "Kommer inte att sluta bra"

Micael Stjernström hade tur och klarade sig från allvarliga skador efter måndagens otäcka krasch på Färjestad. "Det kunde ha gått mycket värre", säger Mantorpskusken.

Micael Stjernström klarade sig utan några allvarliga skador.

Micael Stjernström klarade sig utan några allvarliga skador.

Foto: David Skoog

Trav2019-11-26 16:58

Det var i samband med startrusningen i måndagskvällens sjätte lopp (tredje V64-avdelningen på Färjestad) som olyckan var framme. Ulrika Axelssons häst Notation gick omkull precis framför startbilen och Axelsson kastades ur sulkyn. Bakifrån kom Mantorpskusken Micael Stjernström och hans Pegasus All Over körande och kolliderade med Axelsson och Notation. Även Stjernström kastades ur sulkyn. 

– Efter omständigheterna gick det bra, det kunde gått mycket värre. Jag hann tänka att "det här kommer inte sluta bra", men allt går ju så fort, säger Micael Stjernström dagen efter den otäcka incidenten.

Han hade omedelbara smärtor i höften och kördes i ambulans till sjukhus. Där kunde man konstatera att inget var brutet och att Mantorpskusken "bara" fått några rejäla smällar.

– Röntgen visade ingenting, det var skönt. Jag kände direkt efteråt att det inte var så farligt och att man kunde struntat i ambulansen. Jag är mest blåslagen och har ont lite överallt, i rygg, axlar och i en fot, säger Micael Stjernström.

Redan på tisdagskvällen ska Stjernström vara i farten igen när han kör lopp på Solvalla.

– Jag provkörde hemma på tisdagsmorgonen och det kändes bra, så det är lika bra att komma upp i sulkyn direkt så man inte får några negativa tankar. Jag gillar inte att vika ner mig, säger Micael Stjernström.

Ulrika Axelsson uppgavs må bra efter omständigheterna. Även hästarna ska ha klarat sig utan allvarliga skador.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!