På lördagen var det först förmiddagsflyg hem från Umeå, sedan lunch och teori med laget och simning på det.

– Simning är bra rehab, och det är ju lite sådär efter förlusten i går. Men vi har tre matcher kvar som vi ska vinna, säger Libks landslagsforward Simon Palmén.

På teorin pratade laget, som ska vara detsamma i match fem i morgon som i match fyra på fredagen då det blev förlust med 4–8, generellt hur Dalen ska besegras. 1–3 i matcher står det inför femte matchen som startar klockan 14 på söndagen i Linköpings sporthall.

– På hemmaplan ska vi inte vara oroliga om vi fortsätter som tidigare, vi har varit bättre än dem båda matcherna hemma. Än är det inte över, säger Simon Palmén.

Libks back Marcus Berglund, som spelat fem säsonger i just Dalen, säger att han inte är överraskad av Dalens spelstyrka. Men vissa spelare i Dalen har växlat upp mer än han trodde var möjligt nu i slutspelet.

– Det är jämna och bra matcher. Viktigaste nu är att vi vinner matchen på söndag, det får se ut hur det vill, säger Berglund.

Samtidigt pågår Libks jobb inför nästa säsong. När det gäller ledarstaben är det klart att Johan Astbrant, huvudtränaren, fortsätter.

Artikelbild

| Simon Palmén tycker att Linköping innebandy har goda chanser att förlänga säsongen ett tag till. På söndagen spelas kvartsfinal fem i Linköpings sporthall.

– Vi hoppas ha hela ledarstaben intakt nästa säsong. Det är bara något kontrakt som ska förlängas, säger sportchefen Johan Fredriksson.

På nyförvärvsidan är målsättningen att ett par försvarare och en offensiv spelare till ska in. En back är Libk nära med, men sportchefen vill inte säga namnet så länge säsongen pågår.

Spelarna som har utgående kontrakt är Andreas Nordh, Jesper Alm, Petter Alm, Yousif Touma och Martin Hovlund.

Libk verkar inte ha gett upp hoppet om att få Hovlund att fortsätta på den höga nivån.

– Vi ska ta en diskussion efter säsongen, och se vad Martin själv har tänkt sig. Vi har inte pratat så mycket, säger Johan Fredriksson.

Libk har också haft ett par Ledbergsspelare i provträning och vill gärna ha en stomme av spelare med östgötsk anknytning i A-lagstruppen i SSL.

– Men det handlar om vilka åtaganden man som spelare vill göra. Innebandy i högsta serien är skillnad, det är ett större åtagande mot ganska lite pengar. Man måste vara beredd att göra en satsning. Vi vill ha in östgötaspelare, men vill också göra värvningar utifrån, säger Johan Fredriksson.

Matchen mot Dalen på söndagen kan vara den sista, eller så fortsätter säsongen. Libkledningen vill inte prata för mycket framtid under pågående slutspel.

Skadade storbacken Anton Karlsson avtackas på söndagen. Det blir i andra periodpausen, men han kommer civilkklädd och i matchtröja att marschera in till matchen när det är lineup. Det blir ett högtidligt sätt att lägga av.