Klart: SM-tävlingen kommer till Linköping

Sommarens tävlingar blev lyckade. Nu är det klart att SM i triathlon kommer att avgöras i Linköping även 2020.

Gabriel Sandör går i mål under fjolårets SM-tävlingar i Linköping.

Gabriel Sandör går i mål under fjolårets SM-tävlingar i Linköping.

Foto: Visit Linköping

Triathlon2019-11-26 18:04

Precis som i år är det sprintdistansen och stafetten som kommer att gå i Linköping. Tävlingen avgörs den 7 juni 2020. Linköping Triathlon arrangerades för första gången i juni 2019 och blev en stor succé med närmare 700 deltagare.

– Vi är jätteglada att SM i triathlon är tillbaka i Linköping i juni. Sist var det väldigt härlig stämning i Linköping och framför allt runt Stångebro där start, mål och växlingsområdet var och även kommer vara i år. Det är ett häftigt och publikvänligt evenemang som jag hoppas att många tar chansen att komma och titta på för att heja fram både motionärer, barn och Sveriges triathlonelit, säger Viktoria Löfvenborg, eventkoordinator Visit Linköping & Co i ett pressmeddelande.

Emma Varga, svensk mästarinna som till vardags pluggar på Linköpings Universitet, är glad över att mästerskapet återvänder.

– En välorganiserad tävling på hemmaplan med fantastiskt publikstöd och utmanande bana gör att jag ser fram emot att tävla här nästa sommar igen, säger Emma Varga i pressmeddelandet.

Arrangemangsansvarige Üve Hillep säger:

– Tillsammans med den lokala medarrangören NocOut hoppas vi kunna lyfta tävlingen ytterligare. Likt årets tävling kommer vi erbjuda distanser och klasser som är anpassade så att alla kan delta: barn- och ungdom, motionärer i alla åldrar och elit. Det kommer att bli en ordentlig idrottsfest utanför Saab Arena.

Ljungsbrokillen Gabriel Sandör höll för favorittrycket i somras och vann. Emma Varga vann på damsidan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!