Det blev två mål från Dimtréns klubba och den rivige forwarden visade att han är tillbaka på allvar efter semestern i USA för några veckor sedan.

– Jag var där och scoutade lite, det måste ju lossna för mig snart. . . nejvars, det var tjejens mamma som fyllde år. Vi var där och firade henne, säger Philip Dimtrén.

Några problem att komma in i tempot efter två veckor?

Artikelbild

– Klart att det var lite si och så med flåset i början, men nu har jag ändå gjort några matcher sen jag kom hem. Nu känns det bra, säger han.

I det MHC som till stora delar består av egna produkter eller spelare från närområdet är Philip Dimtrén inget undantag. Mjölbysonen har gått via ungdomslagen upp i a-laget där han nu varit bofast under flera säsonger. Alltid nyttig och med stort hjärta. Även om han den här säsongen fått se David Bremer, Victor Jigmalm och Christian Andersson-Gran ösa in poäng blir det både mål och assist i jämn ström från 23-åringen. Som under onsdagen, när mittenlaget Gislaved var utan chans i division 2-mötet.

– Starkt att vinna utan att vi spelar på topp, säger Philip Dimtrén.

Du som varit med så många säsonger, hur står sig årets trupp jämfört med tidigare?

– Det ser spännande ut, man får helt klart vibbar från säsongen 2016/17 när vi var så nära division 1. Det är en jäkla skön stämning i laget, även om man har haft en tuff dag på jobbet är det kul att komma hit, säger Philip Dimtrén.

Målen, MHC: Philip Dimtrén 2, Oscar Ekbäck 2, Victor Jigmalm 2, Edvin Lundqvist och David Bremer.

Publik: 265.