– Det är en riktigt tung förlust idag, vi äger matchen från första sekund men blir straffade för våra misstag, menade KFUM Linköpings tränare Kim Gama efter matchen.

Ledning med både 2–0, 4–2 och 5–3. Det var mycket som talade för att KFUM Linköping skulle ta säsongens första poäng i Svenska Futsalligan, men gästande Djurgården reste sig gång på gång och kunde sent i matchen istället kontra in 5–6 och få med sig alla poängen hem till Stockholm.

– Nu gäller det att omsätta bra spel till poäng också, vi gör en riktigt bra match och det är bara marginalerna som är emot oss idag, menade tvåmålsskytten Karl-Anton Pettersson.

Just Pettersson var för dagen den mest framträdande spelaren i hemmalaget, han arbetade hårt både offensivt och defensivt och stod för flera fina aktioner som kunde blivit matchavgörande.

– Det gäller för oss att inte tappa koncentrationen någon gång under matchen, vi har spelet i oss och vi skapar tillräckligt med chanser för att vinna idag, menade Pettersson.

Tränare Kim Gama var lite nedslagen efter matchen men såg ändå ingen anledning till oro:

– Vi kom igång sent inför säsongen med en tunn trupp och lite skador, det blev bara en träningsmatch och vi ligger lite efter de andra lagen på den fronten, men som det ser ut idag så är vi ju både ikapp och förbi, vi kan ju döda den här matchen både i första och andra halvlek.

Nästa fredag väntar lokalderby mot Norrköping Futsal Klubb, kanske kan första poängen komma då.

Mål KFUM Linköping: Karl-Anton Pettersson 2, Mohammad Amiri, Blend Ali Osman, Ilhan Pepeljak.

Publik: 213