Trots ledning - LVC föll i femsetsrysare

Prickfritt försvarsspel och ledning med 2-0. Ändå blev det förlust mot Sollentuna. "Vår klart bästa match hittills", sa Linköping VC-tränaren Jakob Langwagen.

Matilda Fransson blev åter igen poängbäst i LVC.

Matilda Fransson blev åter igen poängbäst i LVC.

Foto: Per Bergsten

Volleyboll2019-10-19 15:36

Det blev en femsetsrysare i sporthallen som tog drygt två timmar att spela. Till slut var det Sollentunas tjejer som jublade efter att ha vänt 0-2 till 3-2 i set, och det märktes att förlusten sved bland spelarna i LVC-lägret.

Nye tränaren Jakob Langwagen hymlade inte med att det kändes lite bittert, men sa också:

– Roliga och lärorika matcher att spela. Vi gjorde vår klart bästa match hittills den här säsongen och hittade rätt var vi ska stå på planen.

LVC gjorde en närmast prickfri defensiv insats i två set och hade ett klart grepp om matchen. Servemottagning och blockeringsspelet fungerade perfekt, men när Sollentuna höjde sig började problemen. Det var jämnt och tätt, avgörandet kom när Sollentuna tog tre raka poäng vid 11-11 i det femte setet.

– Vi gjorde det riktigt bra, samtidigt kom inte Sollentuna upp i sin normala nivå. När vår defensiv började svaja samtidigt som dom höjde sig kunde de vända, sa Jakob Langwagen.

Känslan är att ni kanske inte har samma spets som förra säsongen, men att laget är jämnare?

– Så är det nog, vi har ingen som gör hälften av poängen men har spelare på alla positioner, sa Jakob Langwagen.

Matilda Fransson gjorde åter igen en bra match och svarade för 19 poäng. Unga Annie Zetterqvist, som varit med U17-landslaget tidigare i veckan, fick speltid och skötte sig bra.

– Det är inte i år vi ska ta SM-guld, vi vill framför allt utveckla spelare. Sådana här matcher är jättenyttiga för vårt lag, sa Jakob Langwagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!