Efter 14 omgångar avverkade är ÅFF jumbo i division 1-tabellen med bara sju poäng. Skövde är sex pinnar före, men också på nedflyttningsplats. Då förstår ni själva betydelsen när bottenlagen nu möts dubbelt i de närmaste omgångarna.

– Klart som sjutton att det är viktiga matcher. Det förstår alla. Det är ett mentalt spel och jag hoppas att det rutinerade killarna kan dra ett extra lass. Jag ska prata med bland andra ”Fimpen” (Henrik Gustavsson och Christoffer (Karlsson) om det, säger Johansson.

Efter en tid med diverse avbräck har läget ljusnat på Kopparvallen. Simon Marklund är tillbaka efter avstängning och både Dardan Mustafa och Oscar Stejdahl finns tillgängliga. I den sistnämndes fall måste dock domaren ge klartecken för spel trots gispad tumme.

– Vi har lagt ned extra tid på matchanalys och jag känner att vi har bra koll på motståndet. De vill ha mycket bollinnehav, men kan bli offensivt naiva. Mot Husqvarna hade de bollen klart mest, men låg under med fyra mål i paus, säger Rickard Johansson.

Sena nyförvärvet Yves Nyami är ännu inte spelklar och tipset för dagen är att debuten dröjer till mot Grebbestad i sista matchen före sommaruppehållet.

– Det är en del pappersarbete som måste fixas. Samtidigt har han inte spelat match sedan januari och behöver tid att komma in i det. Spännande spelare, men inte så att vi eller jag räknar med att han ska komma in och göra några stordåd, säger Rickard Johansson.

Vi sänder samtliga ÅFF:s seriematcher i division 1 södra under året. Det är fritt för prenumeranter och ni ser ­matcherna direkt på bland annat Corren.se och Klackspark.com.