Nu vänder de och vinner det här.

Ja, det trodde nog de flesta av de 462 åskådarna i Motala sporthall när Solfjäderstaden kom ut till den andra perioden och vände 1–2 till 4–2 på bara två minuter och fjorton sekunder.

Två glimrande minuter där Solfjäderstaden lyckades med allt. Hampus Karlsson hittade brorsan Didrik två gånger om på mindre än en och en halv minut och ytterligare en halvminut senare så stänkte Jesper Bååth in 4–2.

Artikelbild

| Deppigt. Balrog besegrade Solfjäderstaden som därmed ramladener på på fel sida nedflyttningsstrecket.

Men efter det så var det som att Solfjäderstaden hade bränt sitt krut. Istället var det Balrog som tog över målfyrverkeriet och fyra minuter senare så stod det 4–6 på tavlan.

– Jag vet inte vad som händer faktiskt. Vi går upp och gör tre snabba och sen tappar vi allt. Det känns som vi blir rädda för att spela vårt spel. Det funkar ju inte att spela bra i en halv match. Vi är ju bra i tio minuter i varje period, säger Didrik Karlsson besviket som menade att skadeläget i Solfjäderstaden var en del av förklaringen till att spelet stundtals haltade.

– Vi har många som är sjuka och skadade och det är slitsamt. Nu var vår formation intakt. Men i den andra så är de ju flera nya och det är inte lätt att få till det då, säger Karlsson.

Förutom de där två inledanden minuter i andra perioden så såg Balrog till att spela ett samlat försvarsspel. Och när deras spelskickliga backar väl fick tag i bollen, ja då såg de till att vända på spelet snabbt.

Artikelbild

| Klen tröst. Menade Didrik karlsson det var att han gjorde hattrick.

– De kontrar ju på oss hela tiden och det är ju alla lag i serien bra på. Det gäller ju att se till att de inte får de lägena. För tar man fel beslut så går det fort, konstaterar Karlsson som fick trösta sig med att fullborda sitt hattrick när han spikade slutresultatet två minuter före slutsignalen. Vilket innebär att han gjort sex poäng på Solfjäderstadens två matcher under 2018.

– Det var länge sedan jag kände mig så här bra i kroppen. Jag har ju fått vara skadefri och tränat på så det känns skitbra för mig. Men det är ju en klen tröst när vi inte vinner, säger Solfjäderanfallaren som konstaterar att förlusten innebar att Solfjäderstaden passerades i tabellen av både Balrog och Telge och nu är på fel sida det nedre strecket.

– Varje match är ju viktig framöver. Vi måste ju vinna allt för att vara säkra på att klara oss. Men jag tänker inte så mycket på det. Det är bara att köra match för match så får vi se hur långt det räcker, säger Karlsson.

Vi sände matchen direkt på vår sajt, hela matchen ser du i spelaren här ovan.