Tung skadesmäll för LVC – och förlust

Det gick dubbeltungt för LVC:s herrar i mötet med Habo på bortaplan. Först fick nyförvärvet Mauri Kurppa kliva av på grund av skada - och sen blev det också en 1-3-förlust.

Mauri Kurppa blev skadad och utgick i matchen mot Habo.

Mauri Kurppa blev skadad och utgick i matchen mot Habo.

Foto: Rebecca Candevi

Volleyboll2019-11-16 21:04

Inledningen i elitserien har inte börjat bra för LVC:s herrar – och nu kom ytterligare en tung motgång. Linköpingslaget förlorade med 1–3 mot Habo, en motståndare som nu ligger näst sist i tabellen. 

– Det är lite baksmälla från Europacupen med för lite vila. Vi spelade i onsdags och har inte riktigt återhämtat oss. Sen går vår passare sönder efter två set då det står 1–1, säger LVC-tränaren Johan Isacsson efter matchen. 

Raset i matchen började när den nye finske passaren, Mauri Kurppa, fick avbryta matchen på grund av en fotskada. 

– Jag hoppas bara inte att det är en stressfraktur för det tar lång tid att läka. Förhoppningsvis får vi besked på måndag, säger Isacsson och fortsätter: 

– Vår andrepassare Andreas Rune kom in och gjorde en kanonmatch. Han har gått fram oerhört mycket men är inte lika rutinerad som Mauri. Det är hans första riktiga elitseriedebut och han var vår bästa spelare. Samtidigt har vi satsat väldigt mycket på vår nye finländare och det tar ett tag innan man får in en ny passare i laget, säger Isacsson. 

I truppen finns nu endast tio spelare och att få en skada på en nyckelspelare som Kurppa, som innebär att han blir borta en längre period, kan bli riktigt tungt med den tunna truppen. 

– Förhoppningen är att vi får in en ny spelare i december. Vi jobbar på det, säger Isacsson. 

Vet du hur det ser ut med det? 

– Jag kan inte säga någonting och vill inte säga någonting innan det är klart. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!