LÄS MER: LFC-spelaren missar VM-kvalet

– Jättetrist för oss och ännu tristare för Lina. Jag tycker verkligen synd om henne, säger Marcus Walfridson, tränaren.

Vinterns elände för Lina Hurtig började på uppvärmningen (!) inför landskampen i Sydafrika i vintras och fortsatte med en fotskada med LFC strax senare. Nu skadade 22-åringen på nytt vänsterfoten under måndagens landslagsträning.

I stället för VM-kvalmatch mot Ungern blev det flyg tillbaka till Linköping och efter avklarad läkarkoll och magnetkameraundersökning visade det sig att de tidigare bekymren med en stressfraktur i ena foten kommit tillbaka.

Det betyder med största säkerhet operation – och uppemot ett par månaders bortovaro.

En liknande skada förstörde stora delar av 2015, spökade en del även under 2016 och var en förklaring till att det inte var så aktuellt med OS i Rio. Men också förra våren i Linköping stördesen del av skadebekymmer vilket bidrog till att det inte blev någon plats till EM förra sommaren.

– Risken finns att hon inte är tillbaka för fullt förrän i höst. Eller säg så här: det är en bonus om hon är det. Vi räknar med att hon blir borta stora delar av våren, säger Walfridson.

För LFC är det förstås ett mycket tungt avbräck att tappa en av sina landslagsspelare. Det positiva i allt det negativa är att det på positionen som ytterforward finns en del alternativ, som Frida Maanum, Tove Almqvist, Nicoline Sörensen och Johanna Rasmussen (när hon är spelklar igen efter sin skada).

– Klart att det är en viktig spelare för oss. Men allra mest lider jag med Lina. Typiskt att det kom just nu när det verkligen kändes som att hon var på väg mot sin bästa form och såg allt hetare ut, säger Marcus Walfridson.

Efter avklarade landslagsuppdrag väntar för LFC närmast allsvensk premiär mot Växjö 15 april.