Det var många suckar i Linköpingslaget efter 2–2 (1–1) mot topplaget Borås AIK hemma i Linköpings sporthall på fredagskvällen.

KFUM Linköping, som ligger under nedflyttningsstrecket i tabellen, gjorde en jättebra match och hade behövt en seger. Men det blev ingen seger.

– Tråkigt, men vi borde gjort många fler mål, kommenterar KFUM-tränaren Nino Ramiz.

Artikelbild

| KFUM Linköpings Asmir Spahic försöker tränga igenom Boråsförsvaret, men den här gången har han svårt att lyckas. KFUM ledde, men fick bara 2-2.

Borås AIK tog snabbt ledningen med 1–0 genom Wahid Jawid, men KFUM kvitterade snart genom store Asmir Spahic.

I andra halvlek var det KFUM som fick en drömstart genom Blend Ali Osmans ledningsmål till 2–1, och 2–1 var ställningen länge, länge.

Boråslaget tog ut sin målvakt för en extra utespelare och då skickade Nino Osmanagic in 2–2 efter en kombination.

KFUM Linköping fick chanser att ta ledningen igen och vinna matchen, men missade alla chanser. Borås fick lagkaptenen Irfan Delimedjak utvisad för protest, men inte ens spel fyra mot tre gjorde att KFUM kunde avgöra inför de knappa hundra åskådarna i hemmaborgen.

Artikelbild

| Låg tyngdpunkt när KFUM linköpings Riki Cakic spelar futsal.

Adin Pehilj försökte, liksom Blend Ali Osman och Karl-Anton Pettersson. Asmir Spahic sköt över ur snäv vinkel. Det blev 2–2, vilket var en missräkning för KFUM som jagar lagen över strecket. Nu är det elva poäng upp till Strängnäs med sju matcher kvar att spela.

– Vi spelade bättre, men vi hade otur, menade Asmir Spahic, missnöjd med alla missade chanser.

Artikelbild

| Fundersamt bland Nino Ramiz, Nuri Aslan och övriga KFUM-bänken.

KFUM Linköping möter nu Djurgården borta i Eriksdalshallen på söndag eftermiddag. Sedan är det östgötaderby hemma mot Norrköping nästa fredag.

Det lär krävas två segrar om inte Linköpingslaget ska bli helt akterseglat i bottenstriden.