När Idrottsresans avsnitt 2 besöker brottarna är de fulla av målmedvetenhet och framtidstro. Här finns svenska mästare, som Evelina Gryvik, som kan coacha fram yngre adepter som siktar ännu högre än så.

– Jag vill till OS, säger 15-åriga Tove Falkenteg.

Idrottsresan är Östgöta medias videoserie som den här vintern pågår i Correnland och MVT-land. Videoinslagen kan ses på corren.se och mvt.se. Efter att ha startat med handboll i Klämmestorpshallen i Mantorp går färden nu till Stångebro och IFK Linköping.

Artikelbild

| Lotta Jakobsson, Leon Hals, Evelina Gryvik och Tove Falkenteg är alla med i IFK Linköpings brottarklubb. Videoserien Idrottsresans andra avsnitt besöker IFK i Stångebrohallen.

– Just nu växer vi. Det är många nybörjare i brottarleken. Vi har också startat en ny grupp för alla åldrar på söndagar, kallad Föräldrafys, säger Lotta Jakobsson, som sitter med i klubbens styrelse.

IFK Linköpings brottarklubb har 150 medlemmar, varav ett 60-tal är aktiva på mattan. Omsättningen är blygsam, 130 000 kronor på ett år. Det här är en ideell miljö.

– Vi vill ha både elit och bredd och jämställdhet är viktigt för oss. På önskelistan finns ett omklädningsrum för tjejer närmare lokalen. Just nu får de gå lite långt, och vi diskuterar det med kommunen, säger Lotta Jakobsson.

Brottning är inte bara för brottare utan IFK får ofta besök även från innebandyn, handbollen, fotbollen och ishockeyn. Det är bra kompletterande träning.

I Idrottsresan möter ni Lotta Jakobsson, Evelina Gryvik, Tove Falkenteg och Leon Hals, en av vinnarna på Glentons mästarmöte i Skåne i helgen.