Hovlund har varit med i stora landslaget tidigare, men det är första gången för Seth.

– Jag har sagt tidigare att det här kanske är tre-fyra-fem år bort för mig. Jag är förvånad att chansen kommer redan nu. Det hade jag inte tänkt, även om jag tycker att jag spelade bra under slutspelet. Jag hade strul med min fysik under ungdomsåren och nu känns det som att jag fått revansch, säger Oskar Seth.

Seth och Hovlund är kompisar både på och utanför banan.

– Oskar är en bra kompis och jag är glad för hans skull. Kul att göra det här tillsammans, säger Oskar Seth.

Vad vill du förbättra till nästa säsong?

– Just nu är det bara fysisk träning, men snart börjar vi spela innebandy och då vill jag fortsätta mitt spel, men höja mig på flera saker. Jag hoppas kunna lära mig nytt på landslagslägret, säger Seth.

28 spelare är kallade till Uppsala av förbundskaptenen Mikael Hill, en del i satsningen mot VM i Finland 2020. Herrlandslaget spelar Finnkampen i Alingsås 6-7 september och Euro Floorball Tour i november. I månadsskiftet januari-februari är det dags för VM-kval, i strävan mot VM i Finland 2020.

– Med Oskar och Oskar så är det återigen ett bevis för att vi gör rätt saker som tilltalar förbundskaptenen. Vi utvecklar många spelare till både SSL-spelare, U19-spelare och även landslag. Vår miljö andas utveckling, tycker Linköpings tränare Johan Astbrant.