Forwarden Gibson Bardsley, 28, kommer från USA men har bland annat spelat i Kiruna FF. Nu kommer han istället att bära tröjnummer 14 för Linköping City den kommande säsongen. Förhoppningen är att han är en spelare som ska kunna stanna i klubben under en längre tid.

– Han är en spelare som jag har haft kontakt med i ett X antal månader och som jag känner till sedan tidigare. Det vi ser hos Gibson är rutinen där han ska kunna hjälpa de yngre spelarna. Han är ganska kraftfull, bra med bollen, har bra skott och är duktig på att bryta led genom passningar. Som ytterforward är det viktigt att han har de egenskaperna. Målet med att ta hit honom är inte kortsiktigt utan vi hoppas att vi inte bara ska ha honom här i ett par år utan några år framåt, säger Linköping Citys manager Melke Alan.

Bardsley själv säger:

Artikelbild

– Jag ska göra vad jag kan för att hjälpa laget. Jag tänker att jag kan ta med mig det jag har gjort senast för att ta framsteg med truppen. Jag tycker det är viktigt för mig att jobba hårt i 90 minuter och jag ska göra vad jag kan för att få till avslut på matcherna.

Det andra nyförvärvet Ivan Bukenya, 26, är en tung och stabil mittback som är född i Uganda. Han har spelat i högstaligan i länder som Uganda, Irak, Sydafrika och Indien. Senast kommer han från spel i det indiska laget East Bengal. Han har även representerat Uganda på landslagsnivå. Nu har han skrivit på för ett år i Linköping City.

– Jag har spelat i många länder och är en bra spelare. Jag är en bra försvarsspelare. Jag vill komma till nästa nivå i ligan. Jag vill spela fysiskt i toppen här med Linköping City.

Ivan Bukenya var med under en träningsmatch där han gjorde en stabil insats i backlinjen.

– Jag har fått rekommendationer om Ivan och han är en spelare som vi kommer dra stor nytta av. Dels i luftrummet och i duellspelet, men jag tror också hans personlighet och professionalism kommer stabilisera upp vår backlinje. I division 1 är det mycket fasta situationer och då behövs det längd och styrka, säger Alan.