Tvärstopp för LVC mot Sollentuna

I semifinalserien i våras tappade LVC inte ett set mot Sollentuna. När lagen nu återigen ställdes mot varandra så blev LVC nollade och inkasserade säsongens första förlust.

Hur LVC än försökte så lyckades de inte få stopp på Sollentuna som vann i tre raka set.

Hur LVC än försökte så lyckades de inte få stopp på Sollentuna som vann i tre raka set.

Foto: Thomas Augustsson

Volleyboll2019-10-19 19:16

–  De är bättre i år och vi ligger efter träningsmässigt. Så att det skulle bli en tuff match visste jag innan. 
LVC-coachen Johan Isaksson såg lite bister ut där han på sin stol efter slutsignalen i Linköping sporthall. 
För Sollentuna bjöd de regerande mästarna LVC på en riktig omgång. Samma lag som LVC i fjol inte tappade ett set emot vare sig i de båda seriematcherna eller i semifinalserien nollade dem nu. 
Låt vara att det var jämt i det första setet som Sollentuna till slut lyckades vinna med 25-22. Men efter det så var det klassskillnad.  Gästerna lekte hem det andra setet med 25-15 och lyckades då i stort sett med allt. 
LVC å sin sida fick inte igång mycket av det spel som tog dem fram till mästartiteln i fjol. 
–  Våra centrar scorar inte och våra outsiders scorar inte. Där måste vi bli mycket bättre. Men det är en lång säsong så det är ingen fara. Sen får vi inte halka för långt efter i början. Alla kan spela bättre än i dag, säger Isaksson. 
I tredje set hängde LVC med i början och var faktiskt i ledningen vid 5-4. Men sen kom matchbilden från det andra setet tillbaka. Sollentuna bjöd inte på något medan LVC bjöd på desto fler poäng
–  Vi blir osäkra när vi inte lyckas komma igenom deras block. Då försöker vi slå ännu hårdare och då kommer misstagen. Men i dag är vi inte med från början och då blir det så här, säger Isaksson. 
I en haltande tabell ligger nu LVC femma, fyra poäng bakom Sollentuna i topp.

ALbert Johansson i aktion.
ALbert Johansson i aktion.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!