– Kul att vi håller på med samma sport. Då spelar det inte så stor roll vem av oss som vinner när vi möts. Vi får ändå medaljerna med oss hem, säger Mohammed Tutaev.

Ahmed nickar instämmande.

Han ler.

Artikelbild

Båda ler.

Uppväxta i ryska delrepubliken Ingusjien i norra Kaukasus kom tvillingarna för några år sedan med övriga familjen till Sverige, är numera svenska medborgare och bor i Linköping. Att de skulle mötas i finalen i 44-kilosklassen när nya tävlingen Lejoncupen avgjordes i Sportcenter var lika givet som var Stefan Löfvén lägger sin röst på valdagen.

Mohammed vann den här gången.

– Vi brukar vinna ungefär varannan gång, säger de samstämmigt.

Artikelbild

Svensk brottning behöver nya profiler och bröderna Tutaev hör till de största talanger som kommit fram på många år. Överlägsna i sin viktklass i Sverige och bra så in i Norden. De började i Ryssland, fortsatte när de tillfälligt bodde i Kalix och tävlar nu för IFK Linköping. Det de gör vill de göra bra. Inte halvbra. Det märks på brottningsmattan, det märks i skolan och det märks överallt. Totalt blir det nio träningspass i veckan och gemensamma målet är högt satt.

Att få chansen i OS 2024 – och att lyckas där.

– Vi ska vara med där båda två. Det kan nog bli så att jag får gå upp en viktklass, säger Mohammed, som är tio minuter äldre.

– Det är bara sex år dit, men det kan gå. Vi siktar på det, säger Ahmed.

Vad är det som är så kul med brottning?

– Jag gillar att man får ta ut sig. Och att det är en individuell sport. . . om det inte går som man vill kan man inte skylla på någon annan.