Tabellfemman Aranäs på bortaplan, som kämpar för att få kvala uppåt, var kanske inte den lättaste uppgiften för RP när de själva kämpar för att slippa ett negativt kval. Det blev också förlust med 23–28 och ett oförändrat läge i tabellen. Dock var det ett ordentligt uppsving efter några bottennapp spelmässigt.

– Vi har en bättre energi i laget. Vi hamnar i ett underläge med tre bollar i halvlek men lyckas ändå vända och komma förbi och leda med två. Det är för att vi aldrig gav oss, säger Lundqvist.

Vad var det som gjorde att det ändå var Aranäs som vann till slut?

– Vi har några avslut som vi missar medan de får in några bollar på slutet. Vi bränner våra lägen helt enkelt.

Blir ni skakiga?

– Nej, det skulle jag nog inte säga. Det är deras målvakt som kliver fram och räddar.

Under den större delen av säsongen har ett starkt försvarsspel varit framgångsfaktorn i de matcherna som RP tagit poäng. Efter en stor dipp på just försvarsfronten var de tillbaka på rätt spår igen.

– Vi var väldigt många nivåer bättre än i de senaste matcherna. Vi hade en bättre kommunikation och även målvaktsspelet fungerade när försvaret lyckades.

I nästa match väntar tabelljumbon Tyresö, som på pappret är ett betydligt lättare motstånd än Aranäs.

–  Jag tycker ändå att vi gav oss möjligheten att ta poäng. Vi går ifrån matchen med huvudet högt, säger Lundqvist och fortsätter:

– Håller vi samma energi och spelar med den glädjen vi gjorde i dag tror jag absolut det finns stora chanser till att vi tar poäng på onsdag.