– Surt att förlora och ännu surare när vi absolut inte får någonting med oss, sa Olof Unogård.

LFC-tränaren suckade.

Gott om offensiv kraft har som bekant lämnat mästarlaget i sommar och det har också märkts på den allsvenska omstarten. 1-1 mot Vittsjö och nu nollat, 0-1, i bortamötet med Växjö.

En intensiv måljakt under sista halvtimmen gav inget resultat.

LFC står därmed kvar på 18 poäng – nio poäng från serieledande Piteå som har en match mindre spelad – och har fortsatt fyra lag framför sig i tabellen. Mot Växjö ansåg man sig blåst på dubbla straffar under sista halvtimmen när först Frida Maanum knuffades i ryggen och sedan Lina Hurtig sparkades ned.

– Jag brukar inte vara den som fokuserar på domaren, men för mig kändes det som klara situationer. Men vi fick som sagt ingenting gratis, sa Olof Unogård.

En knapp timme före matchstart öppnade sig himlen över Växjö och det blixtrade och dånade så till den milda grad att det fick skjutas på avspark i en kvart. Sedan tog det inte många minuter förrän LFC råkade ut för nästa kalldusch. Första gången Växjö kom upp på offensiv planhalva skickades in en frisparksboll i straffområdet som Rita Kivumbi mötte med huvudet.

Artikelbild

1–0.

Med inte ens tre minuter avverkade på matchklockan.

– Jämfört med senast var det ett stort steg framåt jämfört. Onödigt att sätta oss i en uppförsbacke det första vi gör. Annars tyckte jag att vi hade rätt bra kontroll, sa Olof Unogård.

Det var blött och svårspelat, vilket öppnade för en del svårigheter för respektive försvar. Ovannämnda Kivumbi hade öppet läge när LFC-målvakten Stephanie Labbé kom på mellanhand strax senare, men sköt utanför. Bästa bortachansen före paus dök upp när Tove Almqvist var ytterst nära att glidtackla in bollen från nära håll efter halvlekens bästa anfall.

Lina Hurtig, på väg mot formen efter långtidsskada, kom in efter en timme och bidrog med fart och kraft. Då började det plötsligt hända saker. Hurtig frispelades, men slog knut på sig själv när hon skulle avsluta. Frida Maanum slet sig loss, men knuffades i ryggen och LFC-arna skrek på straff.

Maja Kildemoes hade också ett skott i ribbans översida, men mer än så blev det inte även om det tydligt luktade straff på nytt när Lina Hurtig sparkades ned (?) i slutet.

– Helt okej forcering, även om vi så klart vill skapa ännu mer, sa Olof Unogård.

En poäng på de två första höstmatcherna. Ni kommer allt längre från där ni vill vara.

– Så är det ju. Bara att hoppas att vi får några andra resultat med oss, men det kan vi inte göra något åt nu. Det är bara att försöka ta så många poäng vi kan i fortsättningen.

Som vi avslöjade tidigare under lördagen hoppas LFC fortfarande få in någon offensiv förstärkning innan transferfönstret stänger vid midnatt.

– Vi får försöka att lösa det sista på bussen hem. Det ser ut lösa sig med åtminstone en spelare till, sa tränaren.

lfc