– Vi ville få igång så många som möjligt och det var värdefullt att få se alla in action, extra kul att se Janni och Emma som tar ett stort ansvar för hela laget med sin kommunikation, säger Unogård.

LFC:s bollsäkre mittback Jannie Arnth, är en av dem som varit med om LFC:s många tränarbyten under senare år och beskriver att det känns bra med att Unogård nu är den som coachar laget.

– Det är en del av jobbet med tränarbyten och vi har vetat om det här länge. Vi känner oss redo att börja på nytt och hösten känns riktigt spännande, beskriver hon.

Artikelbild

| LFC spelade ikväll träningsmatch inför uppstarten av Allsvenskan nästa helg.

Nye målvakten Stephanie Labbé fick relativt lite att jobba med men gjorde ett par parader när väl Eskilstuna kom till avslut. Speciellt betryggande för LFC var att hon såg ut att ha mod och pondus nog att komma ut säkert på inlägg och hörnor.

– Vi har tränat under veckan och lärt känna varandra. Stephanie är en erfaren målvakt så det har varit ganska lätt för oss att hitta ett bra samspel, säger Arnth.

LFC kom ut piggt till kvällens träningsmatch och gjorde relativt omgående 1–0 genom Johanna Rasmussen. Därefter saktades tempot i matchen ned en del innan den i andra tog fart genom att Eskilstuna tryckte på och kunde trycka dit 1–1. Matilda Haglund, som vaktade målet i andra, kan inte belastas för det baklängesmålet och gjorde inte heller hon några större misstag. Troligtvis skönt för Unogård att efter målvaktsturbulensen nu ha två så stabila sista utposter. Med fem minuter kvar av matchen avgjorde LFC med ett skott som gick stolpe in.

– Jag tror att det här var en lärorik match för oss och vi såg att vi inte kan slappna av för mycket, då hamnar vi riktigt illa ute, säger Unogård och fortsätter:

Artikelbild

| LFC:s säkra mittback Janni Arnth gjorde återigen en stabil match.

– Man brukar ju säga att resultatet i träningsmatcher spelar noll roll. Men just i det här fallet tror jag det är skönt för alla att få vinna första och känna att vi inte är helt snett ute.

Seger tillslut i denna match där det viktigaste var att få spela ihop laget under Unogård. Ett orosmoln som dock dök upp under matchen och den annars klarblå himmeln var att Kosovare Asslani tvingades gå av i första halvleken och tog sig på ett oroväckande sätt för knät.

Artikelbild

| LFC:s nye tränare Olof Unogård snackar igenom taktiken med laget.

– Hon fick ett ihopslag, knä mot knä, det brukar inte vara någon fara så jag tror inte det är något allvarligt, avslutar Unogård.