Untersteiners önskan slog in i V75-5 bakom Generaal Bianco. Ekipaget bjöd på en grym avslutning när man gick från sista till första plats på 400 meter.

Generaal Bianco var oerhört bra.

500 meter från mål såg det ju helt omöjligt ut. Men samtidigt vet jag hur han kan avsluta i loppen. De hade också kört hårt där framme och speeden bet bra. Det var en härlig känsla när han exploderade och vi blåste runt hela fältet, sade Peter Untersteiner.

Det är inte första gången som Generaal Bianco visar upp sin enorma slutspurt. Det hände även ett par gånger förra sommaren då han tog fem V75-segrar.

Hästen kom från Holland till Untersteiner i slutet av maj förra året.

Han är en av de fem snabbaste hästar som jag tränat och kört. Jag kommer att fortsätta spara speeden i loppen. Någon gång kommer vi nog att sitta fast eller komma loss för sent, men det får vi ta i så fall, sade Untersteiner.

Untersteiner hade ytterligare en vinnare på V75 men Tahays Blue Amber kördes till seger av Halmstadskollegan Peter Ingves. Stoet gjorde ett mycket starkt lopp utvändigt om stallkamraten Julia af Solnäs som kördes av Untersteiner.

Jag är inte särskild överraskad att Tahays Blue Amber kunde vinna för hon har visat bra form länge. Däremot är jag förvånad över att Julia stannade i ledningen. Hon har aldrig gjort så tidigare, vet inte om det var en viljegrej eller om hon var sjuk på något sätt. Vi får kolla upp henne.

Peter Untersteiner har börjat året bra och har en segerprocent på 22.

Dubbel för Jepson

Carl Johan Jepson har haft tre starka år i rad som kusk. 2018 ser inte ut att bli något undantag.

Jepson tog en snygg dubbel på V75 genom Bear Dancer i gulddivisionen och Erik Sting i bronsloppet.

Bear Dancer fick en fin löpning i rygg på hårddragande favoriten Sir Ratzeputz, som kördes av Erik Adielsson. Första kilometern gick efter snabba 1.10,5. I sista kurvan hade Bear Dancer långt fram till ledaren men han plockade in meter för meter och kort före mål passerade han den tappre ledaren.

Det blev ett perfekt lopp för vår del. Samtidigt var hästen väldigt bra. Han har tävlat bra i vinter och nu kunde han tävla utan skor och då blir han vassare, kommenterade Jepson.

Given taktik

Erik Sting fick ett minst lika fint lopp som tvåa i andraspår. Han tackade för det och svepte till klar ledning i sista kurvan.

I V75-1 vann Lutfi Kolgjini med Platon Face som sprintade förbi ledaren Qahar QC på sista långsidan.

Jag har tidigare tränat Qahar QC och vet att han har en svag punkt när han måste speeda. Därför var min taktik given, sade Lutfi Kolgjini som vägrade uttala sig för travets mediebolag Kanal 75 på Mantorpstravet.

Jägersrotränaren bojkottar även den stora facktidningen Travronden.

Kolgjini anser att Svensk Travsport (ST) straffat sonen Adrian alltför hårt sedan han lämnat ett positivt dopningsprov innehållande kokain. Travförbundet, som äger Kanal 75, dömde Adrian Kolgjini till sex månaders avstängning.