– Visst har vi chansen, säger Malin Frank och får medhåll av lagkompisen Petra Dryselius.

Bland fem lag i damernas elitserie är nybildade Teknova Linköping en av favoriterna – laget är kraftigt förstärkt med danskan Line Hansen som håller hög klass. Redan i premiärhelgen satte sig laget i respekt, hemma i Linköpings squashhall i lördags blev det först 4–0 mot Roslagen.

– Då var ändå Roslagen i final förra säsongen, säger spelande lagledaren Petra Dryselius.

Senare samma dag blev det 3–1-seger mot Skellefteå vilket innebar sju poäng av åtta möjliga.

För 16-åriga Malin Frank blev det en match i helgen, stabila 3–0 i game i sin match och ytterligare ett bevis på att hon hänger med de lite äldre spelarna.

– Jag har satt mycket press på mig själv tidigare, men det har blivit bättre sedan jag började gymnasiet. Squashen har blivit lite roligare, då utvecklas jag också, säger Malin Frank.

Efter att ha blivit kvitt sina knäproblem från förra säsongen har det gått framåt i rask takt.

– Jag vågar vara mer aggressiv och tar mer initiativ på banan. Dessutom har jag fått mer precision i slagen och har fått en helt annan säkerhet, säger Malin Frank.

På herrsidan var det tufft motstånd för Teknova Linköping, det blev först 1–3 mot Göteborg följt av 2–2 mot Malmö under lördagen. I söndagsmatchen, som spelades i Vadstena, blev det oavgjort mot topplaget Roslagen, 2–2. Teknova Linköping ligger i mitten av tabellen, nästa sammandrag avgörs i januari.